Työttömyyden odotetaan laskevan alle 9 prosenttiin

Vuoden 2017 paras uutinen oli YTK:n jäsenistön vähentynyt työttömyys. Tammikuussa 2017 YTK:n jäsenistä oli työttömänä vielä 10,6 prosenttia, mutta vuoden lopussa YTK-barometri laski joulukuun työttömyysasteeksi 8,3 prosenttia.

Työttömyys vaihtelee vuoden aikana, ja syyskuussa YTK-jäsenistön työttömyys ehti käydä niinkin alhaalla kuin 7,5 prosentissa. Koko vuoden osalta työttömyysaste näyttää jäävän 9,3 prosenttiin, mikä on noin prosentin verran vähemmän kuin vielä vuoden 2017 alussa arvioitiin.

Myös vuosi 2018 näyttää varsin valoisalta, ja uskomme työttömyyden vähenevän entisestään.

Tulevaisuutta on hankala ennustaa, mutta näin vuoden alussa arvioimme jäsenistömme työttömyysasteen laskevan tänä vuonna alle 9 prosenttiin.

Vuoden alussa työttömyysaste on aina hieman korkeampi, mutta YTK-barometrin mukaan ensi kesänä koko jäsenistön työttömyysaste liikkuu jopa 7 prosentin pinnassa. Etenkin miesten työttömyys näyttää ennusteen mukaan laskevan selvästi vuoden mittaan. Naisilla työttömyysaste pysyttelee koko ajan 8 prosentin yläpuolella.

Työllisyystilanteen paraneminen tarkoittaa vähemmän maksettuja etuuksia – mikä taas näkyy suoraan YTK:n jäsenmaksussa. Vuonna 2018 työttömyyskassan jäsenyys maksaa vain 100 euroa, eli 18 euroa vähemmän kuin vuonna 2017.

YTK-jäsenistön työttömyys, ennuste*:

Ajankohtaista

Takaisin Pulssin etusivulle