Älä menetä rahojasi

Jotta voimme maksaa ansiopäivärahaa, on sinun ensin ilmoittauduttava työnhakijaksi TE-toimistoon ja sen jälkeen pidettävä työnhaku voimassa. Työnhakijaksi ilmoittaudutaan TE-toimiston verkkopalvelussa. Verkkopalvelua on uudistettu viime heinäkuussa. Uudistuksen myötä työnhaku on tahattomasti katkennut noin 10 prosentilla hakijoista, eli työttömyyskorvaus on jäänyt saamatta.

Kyse on siitä, että työhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen verkkopalvelussa pitää vielä tehdä palvelutarvearvio ja suunnitelmaehdotus. Jos näitä ei tee annettuun määräaikaan mennessä, työnhaku katkeaa.

Saamamme palautteen mukaan haaste TE-toimiston verkkopalvelussa on siinä, että ohjeistus on epäselvä eikä ole aivan selvää, miten palvelutarvearvio ja suunnitelma tehdään. Ilmoittautuessa voi siis jäädä siihen uskoon, että työnhaku on voimassa ja kaikki on kunnossa.

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa, lue tarkkaan ohjeistus ja toimi sen mukaisesti. Ensimmäisen vahvistuksen jälkeen työnhaku on voimassa, mutta vain kaksi päivää. Kannattaa siis heti samassa yhteydessä tehdä palvelutarvearvio ja suunnitelmaehdotus. Nämä voi tehdä myös verkkopalvelussa, mutta niiden löytäminen palvelusta voi olla hankalaa. Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen täytyy palata etusivulle, jossa näkyy TE-toimiston sinulle antamat tehtävät. Sitä kautta löydät linkityksen palvelutarvearvioon sekä suunnitelman tekoon.

Jos olet jo ilmoittautunut työnhakijaksi ja haluat varmistaa, että työnhakusi on voimassa, kirjaudu ensin TE-toimiston verkkopalveluun osoitteessa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/?kieli=fi. Etusivulla näet, onko työnhakusi voimassa. ”Avoimet asiat ja tehtävät” kohdasta näet, onko sinulla jokin tehtävä tekemättä ja mihin määräpäivään mennessä se tulee tehdä.

Toivottavasti työnhakusi on kunnossa ja voit jatkaa kohti uusia tuulia!

Petja Eklund katsoo veikeästi kameraan - YTK

Petja Eklund, erityisasiantuntija

Petja Eklund tuottaa YTK:lla asiaa ja analyysejä. Eklund jaksaa aina puolustaa ihmistä ja avointa yhteiskuntaa. Normit ja instituutiot ovat kansalaisia varten, eivät koskaan toisin päin.

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.