Palkkaamme YTK:lle jatkuvasti uusia työntekijöitä. Kuvituskuva.

Avain vaikeina aikoina onnistumiseen on välittämisessä

Meillä YTK:lla olennaista on hyvän yhteishengen vaaliminen, joka kantaa myös poikkeuksellisten aikojen ylitse. Suomen innostavimpien työpaikkojen listan kärkikahinoihin pääsy on työyhteisöllemme hieno saavutus. Etsimme joukkoomme myös uusia tekijöitä – kesätyöhakumme on nyt auki.

Poikkeuksellisen koronavuoden mieltä lämmittäviä kohokohtia ovat olleet jäsentemme kiitokset ja omalta henkilöstöltämme saatu positiivinen palaute. Ne kertovat siitä, että olemme poikkeusoloissakin pystyneet luomaan sellaiset olosuhteet, joissa jokainen voi onnistua työssään ja jäsentemme palvelemisessa parhaiten. Yhtenä tunnustuksena tästä sisäisestä onnistumisesta on tällä viikolla julkistettu Suomen innostavimpien työpaikkojen lista, jolla sijoitumme keskisuurten organisaatioiden sarjassa sijalle viisi. Olemme hienosta sijoituksestamme ylpeitä ja otettuja.

Avain onnistumiseen on ihmisissä: jokaisessa YTKlaisessa, joka tekee töitä taatakseen sujuvinta ja välittävintä ansioturvapalvelua jäsenillemme. Olemme viimeisen vuoden aikana tuplanneet henkilöstömäärämme pystyäksemme vastaamaan nopeasti muuttuneeseen hakemustilanteeseen. Tämä on vaatinut valtavat määrät suunnittelua ja ennakointia, rekrytointiprosessien sovittamista muuttuneeseen maailmaan ja perehdytysten jatkuvaa kehittämistä.

Kannustaminen kannattaa aina

Samalla kun olemme ajaneet uusia käsittelijöitä ja asiakasneuvojia sisään ansioturvan maailmaan, olemme kouluttaneet jo talossa olleita osaajia nopealiikkeisesti muuttuviin poikkeuslakeihin ja vielä entistäkin tehokkaampiin työprosesseihin. Meillä henkilöstön sitoutumisen aste on korkea, ja työn merkityksellisyys koetaan vahvasti. Oman asiantuntijuuden kehittäminen motivoi ja sytyttää YTK:n ammattilaisia. Jäsenemme turva on meille aidosti sydämenasia, ja palautteet lämmittävät mieltä ja tuovat virtaa työpäivään.

Erittäin tärkeää poikkeuksellisissa oloissa on ollut myös henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen. Olemme koonneet koko porukan säännöllisesti yhteisiin Teams-palavereihin, joissa on jaettu ajankohtaista tilannetietoa ja joihin tiimit ovat tuoneet kaikkien iloksi loppukevennyksiä. Tarjoamme taukojumppasovelluksen ja halukkaat ovat voineet hyvinvointinsa edistämisen tueksi osallistua hyvinvointimittaushankkeeseen.

Pikkujoulut sekä muut yhteiset virkistyshetket on järjestetty virtuaalisesti, ja pääosin kotitoimistolla ahkeroivia työtekijöitämme on muistettu pienillä yllätyksillä läpi vuoden. Päivät ovat tiivistä työtä ansioturvan ja sen sujuvan toimeenpanon mahdollistamiseksi, mutta olemme myös kannustaneet ottamaan kahvitauoilla yhteyden omilla kotikonttoreillaan ahkeroiviin kollegoihin. Parasta YTK:lla ovat hyvät työkaverit, ja tästä haluamme pitää kiinni poikkeusoloissakin.

Kesätyöhaku auki uusille ansioturvan osaajille

Seuraamme jälleen tarkasti uutisointia ja päätöksentekoa samalla varautuen tarvittaviin toimiin, joilla takaamme sujuvan ansioturvan poikkeusoloissakin. Rekrytoimme alkuvuoden aikana eri tavoin noin 60 uutta henkilöä, joista kolmisenkymmentä on jo ehtinytkin aloittaa. Meillä jatkaa kesätyössä iso porukka viime kesältä tuttuja tekijöitä sekä talven aikana osa-aikatyötä tehneitä.

Nyt olemme avanneet myös uuden kesätyöhaun. Palkkaamme ja koulutamme lisävoimia erityisesti hakemuskäsittelyn tehtäviin. Tehtävä soveltuu hyvin esimerkiksi oikeus-, kauppa- tai yhteiskuntatieteen korkeakouluopiskelijalle, jolla on parisen vuotta jo opintoja takana. Tärkeitä ominaisuuksia työssä ovat asiakaslähtöisyys, kyky omaksua ja soveltaa työttömyysturvalain kiemuroita sekä itsenäinen päätöksentekovalmius.

Ensimmäinen kesätyöntekijöiden ryhmä aloittaa meillä jo maaliskuun lopussa. Mikäli kiinnostuit, laita hakemusta tästä pikaisesti!

Video: Työttömyysturvan asiantuntijaksi YTK:lle

Anne Pihlava, henkilöstöpäällikkö, YTK

Anne Pihlava, henkilöstöpäällikkö

Anne on Suomen suurimman työttömyyskassan YTK:n henkilöstöpäällikkö. Annea kiinnostavat ihmiset, vuorovaikutus, valmentava johtaminen ja osaamisen kehittäminen. Hän inspiroituu haasteista ja yhdessä tekemisestä.

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.