Hyvästä työhakemuksesta välittyy motivaatio

Krista Vuori, Monster.fi

Rekrytointia työkseen tekevien mukaan usein työnhakijan asenne ja motivaatio työpaikkaa kohtaan saattavat painaa vaakakupissa enemmän kuin varsinainen substanssiosaaminen. Tarvittavat taidot voi aina kouluttaa työntekijälle, mutta asenne lähtee aina sisältäpäin.

Jos rekrytoija joutuu tekemään valinnan kahden tasavahvan hakijakandidaatin välillä, yleensä valinta kallistuu siihen henkilöön, joka vaikuttaa innostuneemmalta työskentelemään juuri kyseisessä yrityksessä. Tämän takia oman motivaation ja kiinnostuksen korostaminen on tärkeää töitä hakiessa.

Omaa motivaatiotaan voi tuoda esille seuraavin keinoin:

Tee taustatyöt huolellisesti

Ennen kuin lähetät työhakemuksesi, perehdy mahdollisimman hyvin yritykseen ja sen toimialaan. Muistele, missä yhteyksissä olet kuullut puhuttavan yrityksestä ja minkälaista markkinointia olet nähnyt yritykseltä. Kannattaa myös tutkia yrityksen verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia, jotta saat yleiskäsityksen sen historiasta, arvoista ja viestintätavoista. Samalla voit myös saada käsityksen yrityksen työskentelykulttuurista ja työyhteisöstä.

Mitä enemmän sinulla on taustatietoa, sitä paremmin osaat räätälöidä työnhakudokumenttisi juuri kyseiseen yritykseen.  

Soita rekrytoijalle ja kysy lisätietoja

Lisätietojen kysyminen viestii rekrytoijalle kiinnostuksestasi ja motivaatiostasi työtehtävää ja yritystä kohtaan. Jos päätät soittaa rekrytoijalle, valmistaudu puheluun hyvin ja mieti tarkkaan, mitä aiot kysyä.

Älä siis soita vain koska tiedät, että niin kuuluu tehdä tai kysyäksesi tietoa, jonka voit helposti löytää työpaikkailmoituksesta tai yrityksen verkkosivuilta. Näin puhelu kääntyy helposti sinua vastaan.

Kohdenna työhakemuksesi hakemaasi tehtävään

Kokeneet rekrytoijat huomaavat kyllä, jos lähetät saman hakemuksen jokaiseen työpaikkaan. Et myöskään erotu hakijamassasta, jos hakemuksesi on liian geneerinen. Perustele hakemuksessa, miksi haluaisit juuri tähän yritykseen töihin. Voit myös kertoa, jos yritys tai sen tuotteet tai palvelut ovat sinulle tuttuja.

Työntekijän palkkaaminen on yritykselle aina sijoitus eli työnhakijan kannattaa peilata omaa osaamistaan myös rekrytoivan yrityksen kannalta. Mitä lisäarvoa toisit juuri kyseiselle yritykselle?

Räätälöi myös CV:si hakemaasi työtehtävään. Nosta omasta työhistoriastasi esille samankaltaisia tehtäviä ja korosta konkreettisin esimerkein taitoja, joista koet olevan hyötyä hakemassasi työssä.

Tsemppiä työnhakuun!

Lisää vinkkejä työnhakuun löydät Monster Klubista: www.monsterklubi.fi
Avoimet työpaikat: www.monster.fi

monster

Monster on työnhaun ja rekrytoinnin suunnannäyttäjä. Olemme yksi ensimmäisistä verkossa toimivista työnhakupalveluista ja tavoitteenamme on palvella niin työnhakijoita kuin työnantajia. Sivuiltamme löydät päivittäin tuhansia avoimia työpaikkoja tehtävään tai alaan katsomatta. Monsterin kautta voit hakea töitä myös ulkomailta. Menestystä työnhakuun!

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.