Jokaisella on vapaus valita

Viikko sitten 8.5. Suomen Yrittäjät ry julkaisi tiedotteen, jossa he kertoivat kannustavansa jäsenyrityksiään maksamaan työntekijöidensä jäsenmaksun Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa.

Vakuutamme mielellämme kaikki halukkaat​​​​​​

Kyseessä oli Suomen Yrittäjien aloite omille jäsenilleen. YTK:lla ei ole osuutta asiassa, eikä se ole osa meidän jäsenhankintaa. Jäsenhankintamme perustuu erinomaiseen asiakaspalveluun ja aktiiviseen markkinointiin. Olemme kuitenkin kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa, joten mielellämme vakuutamme kaikki halukkaat.

Jäsenemme arvostavat YTK:n sitoutumattomuutta ja riippumattomuutta. Niin mekin täällä kassassa ajattelemme ja haluamme pitää siitä kiinni. YTK on tehokas asiantuntijaorganisaatio ja meillä asiakas on kaiken keskiössä. Poliittista agendaa meillä ei ole.

Arvokas keskustelunavaus

Suomen Yrittäjien ulostulo on ollut hyvä keskustelun avaus. Käydystä keskustelusta voi päätellä, että liittojen ja työttömyyskassojen ero ei ole kaikille selvä. Tämä näkyy hyvin esimerkiksi käytetyssä retoriikassa, jossa puhutaan muun muassa ”liittojen kassoista” ja "liiton päivärahasta".

Meillä kaikilla on vapaus valita, mihin järjestöön haluamme kuulua ja mitä palveluja tarvitsemme. Näiden päätösten tueksi olisi toivottavaa, että kaikki oleellinen, päätöksentekoon vaikuttavat informaatio olisi selkeästi esillä.

Varmasti moni Suomen Yrittäjien jäsenyritysten työntekijöistä on jo jäsen YTK:ssa. Suomessa on kuitenkin yhä myös puolisen miljoonaa palkansaajaa, jotka eivät ole minkään työttömyyskassan jäsen. Toivottavasti nyt käyty keskustelu kannustaa monia liittymään kassaan ja hoitamaan työttömyysvakuutuksensa kuntoon.

Tavoitteenamme on vahva kasvu

YTK on vuonna 1991 perustettu riippumaton ja sitoutumaton työttömyyskassa, jonka tavoitteena on hoitaa työttömyysturvaa tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti. Asiakkaamme ovatkin erittäin tyytyväisiä palveluumme (2017 NSI 74,3). Tehokkuudesta kertoo esimerkiksi etuuspäivän hinta, joka on meillä merkittävästi pienempi kuin kassoissa keskimäärin (Vuonna 2016 etuuspäivän hinta YTK:lla oli 1,13 € kun se oli muissa kassoissa keskimäärin 3,49 €).

Tehtävänämme on tuottaa julkista palvelua ja näillä tunnusluvuilla koemme, että meillä olisi annettavaa vieläkin laajemmalle asiakasjoukolle. Siksi tavoitteenamme on kasvaa edelleen.

Sanna Alamäki, YTK:n toimitusjohtaja.

Sanna Alamäki, toimitusjohtaja 2017-2021

YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki on rohkea keskustelija, jolle muutos on mahdollisuus. Sannan mielestä työllistyminen on tärkeintä ja hän haastaa kaikki yhteistyöhön uusien toimintatapojen löytämiseksi. Työttömyysturvassa pitäisi Sannan mukaan keskittyä oleelliseen ja ottaa samalla olemassa olevasta ja tulevasta teknologiasta kaikki hyöty irti.

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.