
Somegurun vinkit työnhakijalle
Sosiaalisen median asiantuntija Tom Laine jakoi neuvojaan YTK-yhdistyksen Rekrypäivässä Helsingissä. Ota tästä vinkit talteen tai katso Laineen koko esitys täältä: https://youtu.be/YQMQsNKdM1c
Tomin TOP5
LinkedIn: Lukuisia avoimia työpaikkoja ja piilotyöpaikkoja. Tärkeintä on olla löydettävissä, joten verkostoitumisella on merkitystä. Myös sanoilla on paljon väliä löydettävyyden kannalta. LinkedInissä ei tarvitse olla jatkuvasti läsnä, eikä jakaa henkilökohtaista elämäänsä.
Facebook: Henkilökohtaisen verkostoitumisen kanava, jossa jaetaan myös valtavasti avoimia työpaikkailmoituksia. Jos profiilista ei löydy mitään ammatillista, ei myöskään itse saa siihen liittyvää sisältöä – kuten työpaikkailmoituksia. Facebook vaatii aktiivisuutta, joten kiinnostavien yritysten päivityksiä kannattaa klikkailla ja tykkäillä.
Twitter: Tehokkain tapa nopeaan vaikuttamiseen, mutta vaatii aktiivista osallistumista keskusteluihin. Pitää sisällään myös valtavan määrän rekryilmoituksia. Asiasanoilla eli hashtageilla on paljon merkitystä. Suomessa vakiintuneita työnhaku-hashtageja ovat mm. #rekry, #duunit #työpaikat #rekrytointi ja #jobs.
YouTube/Vimeo: Videoiden merkitys kasvaa myös rekrymaailmassa. YouTubessa sisällöt hankalasti löydettävissä, joten videoiden pariin pitää erikseen ohjata ja houkutella. Videota ei myöskään kannata tehdä, jos ei ole sinut kameran kanssa – ainakaan jos ei ole pakko.
Pinterest: Oman osaamisen näyteikkuna ja portfolio. Erinomainen kanava esimerkiksi freelancereille ja visuaalisen alan ammattilaisille. Pinterest ei vaadi jatkuvaa läsnäoloa. Enemmistö käyttäjistä milleniaaleja.
Muista myös nämä!
- EI VÄKISIN. Jos tuntuu, että johonkin kanavaan on pakko mennä – älä mene. Vastenmielisyys välittyy, eikä edistä työnhakua.
- TEE ITSESI NÄKYVÄKSI. Ota vastuu omasta työllistymisestäsi. Piilotyöpaikkojen ja suorahakujen määrä kasvaa jatkuvasti, jolloin on pidettävä huolta siitä, että on löydettävissä.
- LUOVUUS KUKKIMAAN. Osoita motivaatiosi ja persoonasi. Riko rohkeasti rajoja, mutta älä yritä rakentaa teennäistä brändiä. Kulissia ei voi ylläpitää loputtomiin.
Vinkit antoi someasiantuntija Tom Laine.
Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.