Yrittäjänä vauhtiin!

Kirjoittajavieras: Helena Rebane, EBH:n projektipäällikkö

Yrittäminen on hyvä vaihtoehto tulevaisuutta suunniteltaessa. Sivutoiminenkin yrittäjyys tukee sitä, että omat taidot ja työelämävalmiudet pysyvät ajan tasalla. Joskus työttömyyskin voi olla sysäys laittaa tulille jo jonkin aikaa kytenyt suunnitelma yrityksen perustamisesta ja oman haaveen toteuttamisesta. Silloin esimerkiksi irtisanotuksi joutuminen voi myöhemmin osoittautua jopa onnenpotkuksi, jos sen myötä on päätynyt tekemään sitä, mitä todella haluaa.

Itsensä työllistäjä on oman itsensä pomo. Silloin voi itse määrätä aikatauluistaan ja tekemisistään, mutta toisaalta on osattava myös johtaa itseään ja oltava aktiivinen. Myös bisnesidea ja potentiaalinen asiakaskunta kannattaa miettiä huolella. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon?

Pohdi yrityksen palvelu- ja bisnesmalli

Miten paketoit palvelun ja tuotteet? Paljonko kate, kiinteät ja muuttuvat kulut sekä oma ansiosi ovat? Ota huomioon markkinatilanne ja mieti, onko ideasi kannattava.

Mieti, kuka on asiakkaasi ja miten tavoitat hänet

On hyvä tarkentaa, mitkä ovat pääkohderyhmäsi ja mitkä ovat oikeat kanavat heidän tavoittamiseensa. Tee markkinointisuunnitelma - mieti, mikä on markkinointiviestisi, paljonko olet valmis maksamaan kohderyhmän tavoittamisesta ja mitkä ovat ne toimenpiteet, jotka ovat juuri sinun yrityksellesi tärkeimmät.

Rahoitus kuntoon

Milloin aiot saada ensimmäiset tulot ja miten katat kaikki kulut? Mistä haet apua rahoitukseen?

Työttömänä kannattaa miettiä ennakkoon myös sitä, miten yrittäminen vaikuttaa työttömyysturvaan. Jos sinun katsotaan työllistyvän päätoimisesti yritystoiminnassasi, sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan. Päätöksen työnhakijan yritystoiminnan päätoimisuudesta tekee aina TE-toimisto.

Huomioi muodolliset ja lakisääteiset asiat

Mieti, miten hoidat vakuutusasiat ja verotuksen. Mikä on yrityksellesi oikea yhtiömuoto? Tee lopuksi yrityksen perustamisilmoitus.

Hanki apua ja tietoa

Tutustu erilaisiin palveluihin, seminaareihin ja kursseihin, jotka auttavat pääsemään alkuun yrityksen perustamisessa. Jos ajatus yrittäyydestä kiinnostaa, kannattaa osallistua uuteen yrittäjyystapahtumasarjaan Enter Business Helsinkiin (EBH), joka järjestetään tammi-toukokuussa 2017. Helsingin Kaisaniemessä järjestettävässä maksuttomassa avajaisseminaarissa voi hakea inspiraatiota neljän eri yrittäjän alustuksista ja tutustua tapahtumassa muihin yrittäjiin tai yrittäjyydestä haaveileviin.

Seminaarien lisäksi EBH tarjoaa myös järeämpää koulutusta oman yrityksen perustamiseen yrittäjyyskurssin ja -workshoppien muodossa. Työttömille nämä tarjotaan alennettuun hintaan.

Uusi vuosi on hyvä tilaisuus miettiä oman elämänsä suuntaa ja hakeutua rohkeasti uuden pariin. Tervetuloa mukaan EBH-tapahtumiin!

 

Helena Rebane, EBH:n projektipäällikkö

[email protected]

 

Lisätietoa:

Enter Business Helsinki Facebookissa

Enter Business Helsinki Twitterissä

enterbusinesshelsinki.com

Katso Maaretta Tukiaisen vinkit yrittäjäksi haluaville

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.