WWF Green Office logo - YTK

YTK on WWF Green Office - Vastuullisuus on välittämistä

Olemme nyt WWF Green Office -toimisto. Meille se merkitsee välittämistä ja hyvän jakamista.

Uutisointi ympäristöhaasteista on tyypillisesti masentavan synkkää. Sitä myöden myös tulevaisuusnäkymiin alkaa ilmaantua synkkiä pilviä ja jokainen meistä yksilöinä saattaa hetkittäin tuntea toivottomuutta. Tämä on ikävä mekanismi, johon onneksi on lääke.

Kyse on siitä, että luomme näkemyksen tulevaisuudesta, jossa haluamme elää. Sen jälkeen kyse on jokapäiväisistä valinnoista, tärkeysjärjestyksestä ja suunnittelusta. Voimaa saamme siitä, jos tavoitteemme on yhteinen ja meillä on mahdollisuus jakaa ja tukea toisiamme matkan varrella.

Tässä työpaikoilla on mahdollisuus ottaa roolia. Työpaikka on usein organisaatio, joka kokoaa yhteen ison joukon työntekijöitä ja asiakkaita eri lähtökohdista. Esimerkiksi YTK:lla on omia työntekijöitä kohta jo kolmesataa ja päälle vielä yhteistyökumppanit. Tähän päälle tulevat vielä kassan jäsenet, eli puoli miljoonaa palkansaajaa.

YTK on siten suuri yhteinen nimittäjä ja foorumi, jossa ihmiset ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Lakisääteinen ydintehtävämme on ansioturvan järjestäminen jäsenillemme. On meidän omalla vastuullamme tehdä ratkaisut siitä, miten me tämän tehtävän hoidamme. Olemme jo vuosia sitten päättäneet, että hoidamme tehtävämme ihmisistä välittäen. Tästä mielentilasta kumpuaa luontevasti suuria kysymyksiä siitä, millaisessa maailmassa haluamme elää ja miten haluamme toisiamme kohdata ja kohdella.

Tällaiset suuret kysymykset johtivat meidät pohtimaan myös ympäristöön liittyviä vastuukysymyksiä. Mekään emme toimi tyhjiössä, jossa tekemisillämme ei ole vaikutuksia ympäristössä ja luonnossa. Meistä tuntui luontevalta, että YTK:n tulisi ottaa tässäkin suhteessa etunoja ja lähteä rakentamaan maailmaa, jossa ansioturva työelämän käänteissä olisi paitsi välittävää myös vastuullisesti aikaansaatua.

Yhteistyökumppaniksi saimme WWF:n ja heidän rakentamansa ympäristöohjelman mallin, jonka avulla meidän oli helppo aloittaa matka kohti vastuullista ansioturvaa.

Nyt olemme siinä pisteessä, että olemme läpäisseet ulkopuolisen tarkastuksen ja meille on myönnetty WWF Green Office -sertifikaatti. Se on todistus ja tunnustus siitä, että olemme sitoutuneet ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen. Se myös kertoo jäsenillemme ja muille sidosryhmillemme, että vaikuttavia toimenpiteitä oikeasti toteutetaan.

Nyt meillä on unelma siitä, että kaikki ihmiset tämän takana, työntekijämme ja jäsenemme pääsevät yhdessä tekemään valintoja kestävän elämän puolesta. Tämän vuoden aikana on siis luvassa yhteistä keskustelua, ajatusten vaihtoa, vinkkejä ja kokemuksia siitä, mitä kaikkea me voimme yksilöinä tehdä ja yhdessä saavuttaa.

Sanna Alamäki, YTK:n toimitusjohtaja.

Sanna Alamäki, toimitusjohtaja 2017-2021

YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki on rohkea keskustelija, jolle muutos on mahdollisuus. Sannan mielestä työllistyminen on tärkeintä ja hän haastaa kaikki yhteistyöhön uusien toimintatapojen löytämiseksi. Työttömyysturvassa pitäisi Sannan mukaan keskittyä oleelliseen ja ottaa samalla olemassa olevasta ja tulevasta teknologiasta kaikki hyöty irti.

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.