Nainen ulkoilee kultaisen noutajan kanssa - YTK

YTK on ystäväsi työelämän käänteissä

Työelämällä on mielenkiintoinen voima. Omia suunnitelmia ja siirtoja kannattaa aktiivisesti tehdä. Työt kuljettavat eteenpäin ja antavat yllättäviäkin mahdollisuuksia. Välillä vastaan saattaa kuitenkin tulla käänteitä, joita et ole osannut ennakoida. Miten voit parhaiten varautua siihen, että sinulla on valinnanvapautta ja turvaa silloinkin, kun työkuviot eivät menekään niin kuin toivoisit?

Ratkaisu tähän on Yleinen työttömyyskassa YTK. YTK on työttömyyskassa, jonka jäsenenä voit hakea ansiopäivärahaa taloutesi turvaksi, kun kurvaat työelämän käänteissä. Riippumatta siitä, minkä alan ammattilainen olet tai missä työskentelet, voit palkansaajana olla aina YTK:n jäsen. 

Muista liittyä kassaan

-Liityin YTK:hon heti lukion jälkeen, kun aloitin kesätöissä. Pääsin seuraavana syksynä opiskelemaan, mutta pidin jäsenyyteni voimassa, sillä työskentelin opintojen loma-aikoina. Kun valmistuin, minun oli helppo käyttää hieman enemmän aikaa etsiessäni oman alan työpaikkaa, koska kassan jäsenenä minulla oli mahdollisuus hakea ansiopäivärahaa. Ansiopäivärahani laskettiin kesätöiden palkkojen perusteella ja se oli lähes kaksi kertaa se, mitä olisin saanut Kelasta. -Liisa, 24v.

  • Liity heti työttömyyskassaan, kun aloitat palkkatyön.

  • Pidä jäsenyys voimassa myös opintojen ajan.

  • Suhtaudu tulevaisuuteen turvallisin mielin ja anna luovuutesi kukoistaa.

Tiesitkö?

  • Työttömyyskassan jäsenenä voit hakea ansiopäivärahaa, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan. Ansiopäivärahan määrä lasketaan työttömyyttä edeltävästä palkasta ja yleensä se on merkittävästi enemmän kuin Kelasta haettava työttömyysetuus. 

  • Suomessa on 20 työttömyyskassaa palkansaajille. Tyypillisesti kassoissa on noin 50 000 jäsentä. Puolella miljoonalla jäsenellään YTK on kassoista ylivoimaisesti suurin. 

  • Me YTK:ssa olemme sitä mieltä, että työttömyysturva on usein turhan byrokraattista ja vaikeaselkoista. Siksi olemme panostaneet siihen, että osaamme auttaa sinua etenemään työelämässäsi ilman turhia huolia. 

  • Ammattiliitot tarjoavat usein ansioturvaa jäsenetunaan. Ansioturva edellyttää kuitenkin aina kuulumista työttömyyskassaan. Pidä siis mielessä, että pelkästään ammattiliiton jäsenenä et ole ansioturvan piirissä. Samalla jäsenyys työttömyyskassassa ei estä jäsenyyttä ammattiliitossa. Muista siis vapautesi valita!  

Ilona Kangas

Ilona Kangas, viestintä- ja asiakkuusjohtaja

Ilona Kangas johtaa YTK:n markkinointia, viestintää ja asiakkuustyötä. Ei ihme, että hän analysoi päivät pitkät ja väliin blogissakin sitä, mitä asiakkaillemme kuuluu ja miten voisimme entisestään auttaa teitä onnistumaan työelämän käänteissä.

Käsittelemme tässä blogissa työttömyysturvan ja työelämän ilmiöitä. Kirjoituksilla osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pohdimme ajankohtaisia tapahtumia. Blogi ei ole neuvontaa. Neuvontaa työttömyysturva-asioissa saat asiakaspalvelustamme sekä ohjeet ja tuki -osiosta.