YTK:n Jäsenpulssi – Mitä sinulle ja kassakavereillesi kuuluu?

Mittaamme jäsentemme pulssia säännöllisesti. Haluamme tietää, miten sinulla menee, mikä mietityttää ja miten olemme onnistuneet palvelemaan sinua. Kyselyt ovat osa asiakaspalveluamme, huolenpitoa ja välittämistä. Vastausten avulla pystymme ennakoimaan tarpeita ja kehittämään toimintaamme.

Kokoamme tälle sivulle Jäsenpulssin tuloksia – seuraa sykettä!


Kevään 2023 Jäsenpulssissa tiedustelimme työllisyyden parantamisesta

Kuvassa YTK:n viestintäkampanja keväällä 2023

Maaliskuussa 2023 kysyimme Jäsenpulssissa muun muassa sitä, pitäisikö työllisyyden kohentumiseksi tehdä enemmän. YTK:n jäsenten näkemys oli selvä: Suomessa pitäisi tehdä enemmän työllisyyden parantamiseksi. Tätä mieltä oli lähes 13 000 jäsentä eli 70 % yli 18 500 kyselyyn vastanneesta.

Työllisyystoimista selvästi eniten kannatusta sai työttömien opiskelun ja uudelleentyöllistymisen tukeminen (63 %) sekä työllistymisen palveluiden saatavuuden parantaminen (52 %). Vähiten kannatettiin ansioturvan keston lyhentämistä (9 %) sekä sen ehtojen tiukentamista (11 %).


Syksyllä 2022 kysyimme jäseniltämme huolenaiheista

Kuvituskuvassa nainen sängyllä

Syksyllä 2022 kysyimme Jäsenpulssissa muun muassa sitä, mikä huolestuttaa jäseniämme yhteiskunnallisella tasolla eniten. Kysymys kysyttiin osana syksyn Jäsenpulssi-kyselytutkimusta, johon vastasi 16 866 työikäistä YTK:n jäsentä. Inflaatio ja Ukrainan sota olivat kyselyssä nimetyistä huolenaiheista suurimpia. 


Kevään 2022 Jäsenpulssi sukelsi työnteon muotoihin ja eri alojen vetovoimaan

Jäsenpulssi-tutkimus tehtiin maaliskuussa 2022. Kuvituskuva.

Maaliskuussa 2022 selvitimme tuttuun tapaan jäsentemme kokemuksia ja näkemyksiä työn ja työttömyyden ajankohtaisista aiheista. Vakiokysymysten ohella halusimme selvittää myös jäsentemme ajatuksia Ukrainan sodan vaikutuksista omaan työhön. Lisäksi kysyimme muun muassa jäsentemme tyytyväisyydestä omaan työnteon muotoon.

Syksyn 2021 Jäsenpulssi luotasi työvoimapulaa ja ikäkokemusta

Syyskuun jäsenpulssi luotasi ikäkokemusta ja työvoimapulaa

Vuoden 2021 viimeinen Jäsenpulssi kerättiin syyskuussa. Nostimme sen kysymyksiin kaksi ajankohtaista teemaa: työvoimapulan ja kokemuksen eri ikäryhmien asemasta työmarkkinoilla. Saimme kyselyyn yli 17 000 vastaajaa.

Työvoimapula on saanut osan jäsenistämme harkitsemaan alanvaihtoa. Vetovoimaiseksi nousi etenkin korona-aikana hyvin pärjännyt kaupan ala, joka kiinnosti tasaisesti eri vastaajaryhmiä.

Kokemus heikosta asemasta työmarkkinoilla painottuu työuran alku- ja loppupäähän. Vahvin kokemus heikosta työmarkkina-asemasta on yli 55-vuotiailla.

Lue lisää tuloksista tästä!

Kesän 2021 Jäsenpulssi kertoo, miltä työttömyys tuntuu

Tulosten mukaan työttömyyttä ei salailla, vaikka se herättääkin paljon negatiivisia tunteita

Mittasimme jäsenistömme pulssin jälleen kesäkuussa. Saimme kyselyyn tällä kertaa yli 20 000 vastausta. YTK:n jäsenistön tunnelma on tulosten mukaan hyvä ja luottoa omaan työtilanteeseen riittää.

Kysyimme tällä kertaa myös jäsentemme työttömyyskokemuksista. Työttömyyteen liittyy useimmilla negatiivisia kokemuksia, mutta ei salailua: asiasta ollaan valmiita kertomaan muille, vaikka sitä joutuisi selittelemään. Miltä työttömyys tuntuu ja millä tavoin nuorten työttömyysaika eroaa muista? Lue lisää tuloksista. 

Talven 2021 Jäsenpulssissa toivoa paremmasta koronarajoitusten keskellä

Tammikuun lopulla keräsimme jälleen Jäsenpulssi-kyselyllä jäsentemme työ- ja taloustilannetta, tunnelmia ja arvioita tulevaisuudesta. Kyselykierros toteutettiin 15.–27.1.2021 ja saimme siihen reippaasti yli 14 000 vastausta. Suuri kiitos kaikille!

Tulokset kertovat, että vaikean ja epävarman koronatilanteen keskellä optimismi viriää monilla epidemiasta kärsineillä aloilla. Samoilla aloilla moni kuitenkin myös pelkää työtilanteen heikentymistä, mikä viittaa epävarmuuden jatkumisesta muun muassa uusien virusmuunnosten ja rajoitustoimien vuoksi.
​​​​​​​

Kokonaan lomautetut uskovat työtilanteensa paranemiseen

Miltä loppuvuoden työtilanne näyttää jäsenillemme?

Elokuun lopulla mittasimme jälleen Jäsenpulssi-kyselyllä jäsentemme työ- ja taloustilannetta, tunnelmia ja arvioita tulevaisuudesta. Lisäksi kysyimme näkemyksiä koronatilanteen kehittymisestä, kesällä virinneestä yleisestä ansioturvakeskustelusta sekä palautetta toiminnastamme. Kyselykierros toteutettiin 14.–21.8.2020 ja saimme reippaasti yli 8000 vastausta, kiitos niistä! Tulokset kertovat, että monella epävarma työllisyystilanne jatkuu syksylläkin. Epätietoisuus töistä vaikuttaa myös monen tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä yhä useampi kertoo pohtineensa uutta työtä, alaa tai opiskelua. Viriääkö muutostilanteesta jo uusia alkuja?

Koronan vaikutus jäsenten tulevaisuudensuunnitelmiin, 46 % pohtinut uutta - YTK Jäsenpulssin tuloksia 8/2020

Ensimmäinen Jäsenpulssi toukokuussa 2020

Ensimmäinen YTK:n jäsenistön tilannetta mittaava jäsenpulssikysely toteutettiin toukokuussa 2020, kun koronapandemian ensimmäinen aalto jylläsi. Saimme kyselyyn huikeat yli 21 000 vastausta! Tuloksista selvisi, että korona koetteli erityisesti tiettyjä aloja ja ryhmiä. Jäsenten vastauksissa paistoi ymmärrettävästi huoli ja epävarmuus, mutta nähtävissä oli myös toivon pilkahduksia uusista mahdollisuuksista.