Mikä on YTK?

Yleinen työttömyyskassa YTK on sitoutumaton ja itsenäinen työttömyyskassa.
​​​​​​​Olemme avoin kaikille palkansaajille.

Hassua kyllä "YTK" ei ole lyhenne mistään. Nimemme on "Yleinen työttömyyskassa YTK". Mutta voihan sitä vapaasti ajatella, että YTK on lyhenne sanoista Yleinen Työttömyys Kassa. Voit myös keksiä oman selityksen. Esimerkiksi Ystävä Työn Käänteissä! 

Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Turvaamme siis toimeentulosi työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön, sivutoimisen yritystoiminnan sekä vuorotteluvapaan aikana.

Kun olet Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsen, voit liittyä myös YTK-Yhdistykseen.
​​​​​​​YTK-Yhdistys tarjoaa työelämään liittyviä lisäpalveluita, kuten oikeudellista työsuhdeneuvontaa, vakuutuksia, jäsenetuja sekä tukea työnhakuun.

Meiltä saat turvaa ja tukea yksilölliselle työurallesi alasta riippumatta!

Lue lisää:

Yleinen työttömyyskassa YTK:n johto ja organisaatio sekä työttömyyskassan tehtävät​​​​​​​

Suomen suurin ja monipuolisin jäsenistö

Olemme ylpeitä jäsenistämme, jotka edustavat työntekijöitä kaikilta aloilta. Meitä on jo yli 480 000. Se vastaa 20 prosenttia Suomen palkansaajista.

Toiveenamme on kehittää lainsäädäntöä siten, että tulevaisuudessa myös yrittäjät voivat liittyä YTK:n jäseniksi. Silloin voimme yhdessä edustaa erilaisia työnteon muotoja.

Jäsenet ovat tärkein voimavaramme. Heidän palvelukokemuksensa ohjaa kaikkia kehitysaskeleitamme. Jäseniltämme saamamme palautteen avulla olemme voineet viedä palvelumme huipulle – kiitos siitä!

20 %

Meitä on jo yli 480 000. Se vastaa 20 % kaikista Suomen palkansaajista.

 

Arvomme

 

Muutos on mahdollisuus

Työ on tärkeää. Uskallamme kokeilla, kysyä ja vaikuttaa asioihin, jotta pystymme tukemaan työelämää ja sinua.

Jokainen meistä kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Etsimme uusia tapoja yhdistää työtä ja työntekijöitä.

Rakennamme uusia palveluita, joiden avulla parannamme suomalaista työelämää.

Muuttuminen ei ole helppoa, siihen tarvitaan tukea ja uskallusta.

Sinun oppaasi

Työttömyyden sattuessa olemme oppaanasi.  Asioita ei tarvitse murehtia yksin – meille on kunnia-asia auttaa sinua työttömyysturvan hankalissakin sokkeloissa. Jos esimerkiksi pyydämme lisätietoja, kerromme, miksi niitä tarvitsemme.

Jokainen kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Haluamme opastaa ja valmentaa tasapuolisesti ja tarjota jokaiselle eväät parhaaseen mahdolliseen työelämään.

Rohkea keskustelija

Viestintä on vuorovaikutusta, yhteistä ajatusten vaihtoa. Kun jaamme tietoa ja kokemuksia, voimme kehittää sitä, mikä on hyvää ja muuttaa sitä, mikä on huonosti.

Keskustelemme rohkeasti työelämästä ja sen muuttamisesta. Haluamme olla suoria, reiluja ja aitoja. Ilman rohkeutta moni asia jää sanomatta ja siksi ymmärretään väärin.