Mikä on YTK?

YTK koostuu Yleinen työttömyyskassa YTK:sta sekä jäsenpalveluja tarjoavasta YTK-Yhdistyksestä. Työttömyyskassan tehtäviin kuuluu sekä kassajäsentemme että täysjäsentemme ansioturvasta huolehtiminen työttömyyden, lomautuksen tai vuorotteluvapaan aikana. YTK-Yhdistys taas tarjoaa täysjäsenillemme työelämään liittyviä lisäpalveluita, kuten oikeudellista työsuhdeneuvontaa, vakuutuksia, jäsenetuja sekä tukea työnhakuun.

Meiltä saat turvaa ja tukea yksilölliselle työurallesi alasta riippumatta!

Lue lisää:

Yleinen työttömyyskassa YTK:n johto ja organisaatio sekä työttömyyskassan tehtävät

YTK-Yhdistyksen johto ja organisaatio​​​​​​​

Suomen suurin ja monipuolisin jäsenistö

YTK:hon voi kuulua joko kassajäsenenä tai täysjäsenenä. Kassajäsenä kuulut ainoastaan Yleinen työttömyyskassa YTK:hon ja ansioturvan piiriin. Täysjäsenenä kuulut työttömyyskassan lisäksi myös YTK-Yhdistykseen ja hyödyt siten kaikista YTK:n tarjoamista jäsenpalveluista.

Olemme ylpeitä jäsenistämme, jotka edustavat työntekijöitä kaikilta aloilta. Meitä on jo lähes 400 000. Se vastaa lähes 17 prosenttia palkansaajista.

Toiveenamme on kehittää lainsäädäntöä niin, että tulevaisuudessa myös yrittäjät voivat liittyä YTK:n jäseniksi. Silloin voimme yhdessä edustaa erilaisia työnteon muotoja.

Jäsenet ovat tärkein voimavaramme. Heidän palvelukokemuksensa ohjaa kaikkia kehitysaskeleitamme. Jäseniltämme saamamme palautteen avulla olemme voineet viedä palvelumme huipulle – kiitos siitä!

17 %

Meitä on jo melkein 400 000. Se vastaa lähes 17% kaikista suomalaisista palkansaajista.

 

Arvomme

 

Työelämän sillanrakentaja

Työ on tärkeää. Maailman muuttuessa työurat koostuvat yhä useammin vaihtelevista jaksoista. Me pidämme huolta siitä, että sinulla on turva silloin, kun työtä ei ole. Hoidamme ansioturvasi joutuisasti ja huolehdimme siitä, ettei päivärahan maksaminen vaikeuta työn vastaanottamista.

Yhteistyöllä ja työkaverin auttamisella varmistamme, että jäsenemme saavat parasta mahdollista palvelua.

Etsimme uusia tapoja yhdistää työtä ja työntekijöitä. Rakennamme uusia palveluita, joiden avulla voimme kannustaa toisiamme yhä parempaan työelämään.

Sinun oppaasi

Työttömyyden sattuessa olemme oppaanasi.  Asioita ei tarvitse murehtia yksin – meille on kunnia-asia auttaa sinua työttömyysturvan hankalissakin sokkeloissa. Jos esimerkiksi pyydämme lisätietoja, kerromme, miksi niitä tarvitsemme.

Jokainen kulkee työelämässä yksilöllistä polkua. Haluamme opastaa ja valmentaa tasapuolisesti ja tarjota jokaiselle eväät parhaaseen mahdolliseen työelämään.

Rohkea keskustelija

Kaikki kehitys alkaa avoimesta vuorovaikutuksesta. Keskustelemme rohkeasti työelämästä ja sen muuttamisesta. Haluamme olla suora, reilu ja aito. Ilman rohkeutta moni asia jää sanomatta.

Uskallamme kokeilla, innostaa ja vaikuttaa asioihin, jotta pystymme tukemaan työelämää ja sen parissa olevia ihmisiä.

Ota yhteyttä