Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Tietoa YTK:sta

Mikä on YTK?

YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja avoin kaikille palkansaajille. Meillä on jo lähes 380.000 jäsentä, mikä on noin 14 % suomalaisista palkansaajista. YTK:lta saat ansiosidonnaisen työttömyysturvan 118 €:lla vuodessa.

Toimipisteemme sijaitsee Loimaalla Varsinais-Suomessa. Jäsenistömme asioita hoitaa noin 130 työntekijää. Päätehtävämme on asiakkaidemme ansiosidonnaisen työttömyysturvan hoitaminen joustavalla, kustannustehokkaalla ja luotettavalla tavalla sekä asiakkaidemme ystävällinen ja asiantunteva palvelu kaikissa työttömyysturvaan liittyvissä asioissa. Tavoitteenamme on myös tukea suomalaisen työelämän joustavuutta ja hyvää työllistymistä.

YTK on perustettu 21.8.1991, ja Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut meille toimiluvan 17.9.1991. Vakuutustoiminta aloitettiin 1.1.1992. Tarjoamme eri alojen työntekijöille työttömyysturvalaissa määritellyn ansioturvan työttömyyden varalle sekä vuorottelukorvauksen.

 

Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa

Suomalainen työttömyysturvajärjestelmä tarjoaa kaksi vaihtoehtoa työttömyyden varalle:

1. Kelan perusturva on tarjolla palkansaajille, jotka eivät kuulu mihinkään työttömyyskassaan tai eivät ole vielä ehtineet täyttää jäsenyys- ja työssäoloehtoa työttömyyskassan jäseninä.

2. Ansiosidonnainen päiväräha kuuluu niille, jotka ovat työttömyyskassan jäseninä täyttäneet jäsenyys- ja työssäoloehdon.

Työttömyysturvalaki määrittelee työttömyysturvan saamisen edellytykset ja ansiopäivärahan tason. Tästä syystä sinulle maksetaan ansiopäivärahaa samoilla edellytyksillä ja samansuuruisena riippumatta siitä, minkä työttömyyskassan jäsen olet.

Työttömyyskassaan liittyminen kannattaa. Esimerkiksi 1.500 €:n kuukausitulolla ansiopäiväraha on noin 48 € päivässä vuonna 2017, kun Kelan maksaman peruspäivärahan määrä on 32,40 € päivässä. Työttömyyskassan maksaman ansiopäivärahan tasoa eri tuloilla pääset arvioimaan päivärahalaskurilla.

 
Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi