Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Tietoa YTK:sta

Tavoitetila 2020

Kaikilla on oikeus saada parasta palvelua

Kaikki saavat kuulua YTK:hon. Emme rajoita jäsenyyttämme alan tai aseman mukaan. Minkä tahansa alan palkansaajat ja yrittäjät voivat liittyä kassaan.

Olemme olemassa jäseniämme varten ja siksi tarjoamme hyvää ja tehokasta palvelua kaikissa kanavissa. Jäsenillämme on oikeus saada työttömyysturvaan liittyvissä asioissa parasta palvelua. Kehitämme digitaalisia palveluita jäsenistömme hyväksi.

Olemme suomalaisen työelämän keskiössä

Olemme jo nyt Suomen suurin työttömyyskassa. Suomessa on kuitenkin noin puoli miljoonaa palkansaajaa, jotka eivät ole vakuuttaneet itseään työttömyyden varalle. Haluamme kasvattaa jäsenmääräämme, jotta kaikilla työtä tekevillä olisi tulevaisuudessa ansioturva. YTK on vakavarainen työttömyyskassa, jonka tasoitusrahasto on aina riittävällä tasolla jäsenistön työttömyysaste huomioon ottaen.

Tulevaisuuden työ on toisenlaista kuin tänään. Teemme intohimolla töitä sen puolesta, että saamme myös huomenna huolehtia Suomessa työtä tekevien turvasta työelämän muutoksissa. Ymmärrämme, että työelämän muuttuessa myös säännösten on muututtava ja olemme aktiivinen toimija tulevaisuuden työtä suunniteltaessa.

Vain yhdessä olemme paras joukkue

Suomen parhaan työpaikan rakentamiseen tarvitaan meitä kaikkia, sinua ja minua. Meillä on paras joukkue ja paras valmennus. YTK on seutukunnan houkuttelevin työnantaja, jotta pääsemme valitsemaan parhaat lahjakkuudet, jotka sitoutuvat tekemään työtä arvojemme mukaisesti.

 

Arvot

Työelämän sillanrakentaja

YTK:n tehtävänä on ansioturvan järjestäminen työttömänä oleville jäsenille. Hoidamme tämän tehtävän joutuisasti, tehokkaasti, ystävällisesti ja oikeudenmukaisesti. Ansioturvan rahoittavat valtio, työnantajat ja YTK:n jäsenet, joille kaikille olemme vastuussa siitä, että päätöksemme ovat lainmukaisia ja jäseniä kohdellaan yhdenvertaisesti. Olemme mukana teknologian kehityksessä ja hyödynnämme kehitystä jäsentemme palvelussa ja työssämme. Osaaminen ja tietotaito ovat meidän menestyksemme perusta, haluamme joka päivä kehittyä omassa työssämme. Meillä YTK:ssa on erilaisia tehtäviä. Jokaisessa työtehtävässä on tärkeää, että tuemme toisiamme ja jaamme hyviä käytäntöjä, jotta kaikki onnistuvat omassa tehtävässään. YTK on vakavarainen toimija, hallinnon tehokkuus on meille tärkeää, jotta haastavassakin työllisyystilanteessa pystymme pitämään jäsenmaksun mahdollisimman edullisena. Tärkeää on myös se, ettei jäsenmaksu vuodesta toiseen jatkuvasti muutu.

Sinun oppaasi

YTK:n jäsenet saavat meiltä ystävällistä, luotettavaa ja tasapuolista palvelua. Asiakkaalle annettujen lupausten pitäminen on meille kunnia-asia. Me arvostamme ja kunnioitamme työkaveria, jäsentä ja yhteistyökumppania. Ymmärrämme, että jokaiselle jäsenelle työttömäksi jääminen on taloudellinen ja henkilökohtainen vastoinkäyminen. YTK:n tehtävänä on auttaa työttömäksi jäänyttä asiantuntevilla neuvoilla, jotta hän saa päiväraha-asiansa hoidettua mahdollisimman vaivattomasti. Meillä on monta palvelukanavaa, joista jäsenet saavat valita. Asiakaspalvelussamme työttömyysturvaneuvojat keskittyvät asiakkaidensa neuvontaan puhelimitse ja sähköisesti. Etuuskäsittelyssä hoidamme päivärahahakemusten käsittelyn joutuisasti ja ammattitaidolla.

Rohkea keskustelija

Haluamme lisätä keskustelua työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä. Olemme työttömyysturvan toimeenpanon ammattilainen, ja haluamme tuoda osaamisemme mukaan järjestelmän kehittämiseen. Työttömyysturvajärjestelmä on vuosien kuluessa tullut monimutkaiseksi, haluamme olla mukana yksinkertaistamassa lainsäädäntöä ja tuomassa esille niitä kohtia, jotka kaipaavat muutosta. Työttömyysturvajärjestelmä ei saisi koskaan hankaloittaa työn tekemistä tai sen vastaanottamista. Olemme avoimia muutoksille, uusien käytäntöjen tarkoituksena on työmenetelmien ja työympäristön parantaminen. Olemme työyhteisössä rehellisiä ja annamme palautteen suoraan. Otamme rakentavasti kantaa työhömme ja työympäristöömme liittyviin kysymyksiin, pyrimme rakentamaan työpaikastamme entistä paremman.

Liity tästä
Laske päivärahasi
YTK:n blogi