Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Usein kysyttyä

Älä eksy – kysy!

Työttömyysturva ei ole ihan yksinkertainen juttu, varsinkaan kun siihen joutuu perehtymään ensimmäistä kertaa. Kysymyksiä tulee.

Olemme keränneet tänne YTK:lta useimmin kysyttyjä kysy- myksiä helpottaaksemme sinun elämääsi – ja omaamme.

Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ota ihmeessä yhteyttä asiakaspalveluumme joko viestillä OmaYTK:n kautta tai soittamalla numeroon 02 760 7620. Siellä on ystävällistä ja asiantuntevaa väkeä ihan sinua varten.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Kuka omistaa YTK:n?

Olemme keskinäisen vastuun yhteisö niin kuin muutkin työttömyyskassat. Ylin päättävä elin on jäsenistön kokous, joka valitsee hallituksen. Toimintamme pitää olla voitollista, jotta tasoitusrahasto riittää kattamaan jäsenkasvun myötä kasvavat menot. Emme kuitenkaan jaa voittoa, vaan se rahastoidaan tasoitusrahastoon, joka toimii puskurina kasvaville menoille.

2. Miksi YTK on olemassa?

Suomessa julkisen tehtävän hoitaminen voidaan lailla määrätä yksityisen tahon tehtäväksi. Työttömyysturva on lailla määrätty työttömyyskassojen tehtäväksi. Jo lähes 350.000 suomalaista palkansaajaa on valinnut meidät työttömyysturvansa hoitajaksi. YTK:n toiminta-ajatus kertoo hyvin, miksi YTK on olemassa. Sen mukaan YTK on työelämän sillanrakentaja. Siltaa pitkin jokainen pääsee ylittämään työelämän vaikeat paikat. Meiltä saat apua työttömyysturva-asioissa, kohtaat ihmisen, joka toimii oppaanasi ansioturva-asioissa. Meille on tärkeää pitää hyvää huolta jäsentensä, työntekijöidensä ja varallisuutensa huomisesta. Suomalainen työelämä on muuttunut, joten siihen liittyviä turvajärjestelmiä on tutkittava avoimesti, tähän keskusteluun mekin haluamme osallistua.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä löydät sivun vasemmassa laidassa olevien linkkien takaa.