Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Työttömyysturvaa ilman muuta
Usein kysyttyä

Tietoa YTK:sta

Kuka omistaa YTK:n?

Olemme keskinäisen vastuun yhteisö niin kuin muutkin työttömyyskassat. Ylin päättävä elin on jäsenistön kokous, joka valitsee hallituksen. Toimintamme pitää olla voitollista, jotta tasoitusrahasto riittää kattamaan jäsenkasvun myötä kasvavat menot. Emme kuitenkaan jaa voittoa, vaan se rahastoidaan tasoitusrahastoon, joka toimii puskurina kasvaville menoille.

Miksi YTK on olemassa?

Suomessa julkisen tehtävän hoitaminen voidaan lailla määrätä yksityisen tahon tehtäväksi. Työttömyysturva on lailla määrätty työttömyyskassojen tehtäväksi. Jo lähes 350.000 suomalaista palkansaajaa on valinnut meidät työttömyysturvansa hoitajaksi. YTK:n toiminta-ajatus kertoo hyvin, miksi YTK on olemassa. Sen mukaan YTK on työelämän sillanrakentaja. Siltaa pitkin jokainen pääsee ylittämään työelämän vaikeat paikat. Meiltä saat apua työttömyysturva-asioissa, kohtaat ihmisen, joka toimii oppaanasi ansioturva-asioissa. Meille on tärkeää pitää hyvää huolta jäsentensä, työntekijöidensä ja varallisuutensa huomisesta. Suomalainen työelämä on muuttunut, joten siihen liittyviä turvajärjestelmiä on tutkittava avoimesti, tähän keskusteluun mekin haluamme osallistua.

Saako YTK:lta neuvoa, jos työnantajan kanssa tulee erimielisyyksiä?

Olemme työttömyyskassa. Lainsäädännössä on tarkasti määrätty, mitä työttömyyskassan tehtäviin kuuluu. Lain mukaan työttömyyskassa järjestää ansioturvan jäsenilleen. Laissa on myös todettu, ettei työttömyyskassa saa tehdä mitään muuta. Emme siis lain mukaan saa antaa juridista neuvontaa työsuhteisiin liittyvissä asioissa. Sen sijaan työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä neuvomme jäseniämme. Strategian mukaiset päätehtävämme ovatkin ansioturvan järjestäminen jäsenille sekä jäsenten ystävällinen ja asiantunteva palvelu työttömyysturva-asioissa.